Конституцията  предвижда третият мандата да не се връчва на кандидат

...
Конституцията  предвижда третият мандата да не се връчва на кандидат
Коментари Харесай

Крум Зарков: БСП ще покани за преговори и трите партии на промяната



" Конституцията  планува третият мандата да не се връчва на претендент -премиер на парламентарна група, която има една седмица да уточни своя министър председател. Авторите на Конституцията в далечната 1991 година са разбрали,че когато се стигне до третия мандат това  значи, че обективно има съществени компликации и би трябвало да даде опция на партията, която го получи да потърси единодушие от групи с по-голяма бройка, с цел да излъчат дружно кандидат-премиер  и тъкмо от тази опция ние  от Българска социалистическа партия мислими да се възползваме. Днес ръководителят на парламентарната група Корнелия Нинова и делегация ще вземе мандата и ще стартират договаряния, при които уповавам се партиите на смяната, т.е. партиите в Парламента отвън ГЕРБ  и Движение за права и свободи ще успеем дружно да излъчим кандидат- премиер  и в следствие и  кабинет “. Това сподели за БНР Крум Зарков, депутат в 44-то, 45-то и 46-то Народно заседание.

В предаването " Преди всички " той добави, че Българска социалистическа партия ще подходи оптимално обществено и ще предложения и трите партии на смяната , които са се декларирали като такива в Парламента.

" Господин Станислав Трифонов е водач на най-голямата   групировка в този Парламент. Важно е  какво ще каже той . Не мисля, че това ще предпостави всичко ", разяснява Крум Зарков по отношение на изявлението на водача на партия " ИТН " Станислав Трифонов по Българска национална телевизия в петък - 27 август.

На въпрос допустимо ли е Българска социалистическа партия да включи в състава на техния проектокабинет лица от показаните проектокабинети на " ИТН " Крум Зарков съобщи:

" Ако това се случи, това ще бъде със единодушието на " Имва подобен народ ", " Изправи се.БГ. Ние идваме " и " Демократична България ". А ко те се отзоват на тези договаряния и градивно в тях ще търсим тези лица, които най-ефективно ще изпълнят политиките, за които към този момент сме постигнали известно единодушие ".

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР